Tähelepanu! Kui kasutate kaneeli ravieesmärgil, jälgige kindlasti, et on Ceylon tüüpi kaneeliga, mis on originaal kaneelipuu ja mille toitainete sisaldus on oluliselt suurem, kui odavatel, ketipoodides müüdavatel kaneelidel. Samuti tuleks jälgida, et tegemist oleks mahetootega ja kiiritamata tootega. Meie pakutav jahvatatud kaneelipulber vastab kõikidele nendele kvaliteedinõuetele ja on pärit Sri Lankalt (vana nimetus Ceylon).
Kaneel aitab veresuhkruga seotud probleemide puhul. Eriti soovitatav on kaneel nii esimest kui ka teist tüüpi diabeedikutele. See kaitseb kõrge vererõhu ja diabeedist tuleneva neerukahjustuse vastu ning aitab veresuhkru taset langetada. Kõrge süsivesikusisaldusega toidu maitsestamine kaneeliga aitab hoida sinu veresuhkru kontrolli all ning vähendades tavapäraseid näljasööste.
Samuti parandab see insuliinitundlikkust ja vere lipiidide sisaldust.
Kaneelil on ka põletikuvastane toime ning see sobib paljude bakterite, viiruste ja seente vastu võitlemiseks. Tuntumad patogeenid, mis ei armasta kaneeli, on pärmseen (candida), E. coli, gripiviirus H1N1, peatäid, HIV, klebsiella (kopsupõletiku ja kuseteede põletiku põhjustaja) ja stafülokokk. Kaneel on looduslik toiduainete säilitaja.
Kaneel vähendab kolesteroolitaset ning tänu sellele aitab vähendada ka südamehaiguste riski. Ravimina on kaneelil ingveriga sarnane tõhus vereringet tugevdav ja kogu organismi ainevahetust tasakaalustav omadus.
Lisaks aitab kaneel kaalu langetada. Selleks tuleb hommikul, tühja kõhuga vähemalt 30 minutit enne sööki ära juua 1 tass kuuma vett, millesse on segatud mett ja kaneeli. Joo seda ka õhtul enne magama minekut.
Kaneeli kasutatakse ka paljudes ajurveda ettekirjutistes. Hiina meditsiinis on tõestatud kaneeli tuberkuloosibakterite arengut pärssiv ja hävitav toime.
Me soovitame julgemalt oma toitudes kaneeli kasutada, ka soolastes roogades!
Meie Ceylon tüüpi mahekaneel on pärit Sri Lankalt ja ei sisalda mingeid lisaaineid ega pestitsiide. Ka ei ole kaneeli kiiritatud. See on parim võimalik kvaliteet.
Toode ei sisalda gluteeni ja laktoosi.