KAKAO CRIOLLO 70% PULBER (ÖKO) MAHETOODE - VÕIMAS LOODUSLIK TERVENDAJA 500 g
search
  • KAKAO CRIOLLO 70% PULBER (ÖKO) MAHETOODE - VÕIMAS LOODUSLIK TERVENDAJA 500 g

KAKAO CRIOLLO 70% PULBER (ÖKO) MAHETOODE - VÕIMAS LOODUSLIK TERVENDAJA 500 g

Hind: 14,90 €

100% puhas, mahetoodetud kakao, millest 70% on ilmselt parim Criollo kakaouba.

Kogus

  Kiire kohaletoimetamine

Üle Eesti 1-3 tööpäevaga

Keemilise koostise poolest on kakao kõige kompleksem supertoit sisaldades üle 300 identifitseeritud keemilise ühendi ja 1200 maitse koostisosa.

Vitamiinidest sisaldab toorkakao A, B1, B2, B3, C ja E-vitamiini. 

Samuti on kakaooad number üks magneesiumiallikas maailmas. Magneesium toetab südant, aitab kaasa ajutegevusele ja seedimisele, lõdvestab lihaseid ja aitab vältida lihaskrampe,  tugevdab luid, suurendab painduvust ning aluselisust. Kui kehal on piisavalt magneesiumi paraneb keha verevarustus ja sellega koos ka hapnikutasakaal ning toitainete kättesaadavus kogu kehas paraneb. 

Magneesiumipuudulikkust on seostatud ka südamehaigustega.

Toorkakao sisaldab 314% päevasest rauavajadusest 28 grammis  (U.S. RDA kohaselt) . Raud on osa hapnikukandjast hemoglobiinis, mis hoiab meie verd tervena ja kaitseb verevaeguse eest. 

Kroom aitab tasakaalustada veresuhkru taset. Kakao sisaldab piisavalt kroomi, et katta selle igapäevast vajadust.

Toorkakao on rikas ka muude mineraalainete poolest ning looduslik allikas kaltsiumile, kaaliumile, tsingile, vasele ja väävlile. Lisaks sisaldab kakao palju kiudaineid ja vitamiini C. Toorkakaol on omadus vähendada söögiisu aidates seeläbi kaasa kaalu alandamisele, suurendada tähelepanu ja keskendumisvõimet. Ei sisalda gluteeni ja laktoosi. Tänu seratoniini (nimetatakse õnnehormooniks) sisaldusele muudab meeleolu paremaks ehk tõstab tuju,

Kokkuvõttes:

Kakao sisaldab üle 1200 aktiivse aineosa ja 300 keemilise ühendi, mis on kõik erinaval moel kasulikud meie organismile.

Külmpressitud kakaopulber sisaldab rohkelt looduslikke ensüüme ning antioksüdante, mida tavaline kakaopulber ei sisalda

Lisaks sisaldab see kakao maailma toiduainetest kõige suuremas koguses mangeesiumi ja samuti rohkelt rauda, vaske, kaltsiumi, tsinki ja kroomi.

Kakao on hea kiudainete allikas ja sisaldab palju E- ja C-vitamiini.

Kakaos on säilinud ka heaolu tunnet tekitavad keemilised ühendid anandamiidid ja fenüületülamiin. 

Kakaos sisalduvad keemilised ained soodustavad ka serotoniini tootmist organismis. 

Serotoniin on tuntud kui õnnehormoon, mis tekitab hea meeleolu, reguleerib und ja isu.

Päritolumaa: Peruu 

Kasutusviisid: Lisa pudrule, jogurtile, smuutile, kohvile ja muidugi hõrgu maitse andmiseks magustoitudele. Ideaalne tooršokolaadi koostisosana. Säilitamine: Toatemperatuuril, õhukindlas pakendis. Soovikorral saadaval ka kakaonibsid ja kakaooad.

 

group_work Küpsise nõusolek