ROHELINE TEE (ÖKO) MAHETEE INDIA DARJEELINGU PIIRKONNAST 20 FILTERKOTTI
search
  • ROHELINE TEE (ÖKO) MAHETEE INDIA DARJEELINGU PIIRKONNAST 20 FILTERKOTTI

ROHELINE TEE (ÖKO) MAHETEE INDIA DARJEELINGU PIIRKONNAST 20 FILTERKOTTI

Hind: 4,90 €

Meie kõrgeima kvaliteediga roheline mahetoodetud tee kasulike omaduste nimekiri on pikk ja sellest allpool, aga tee õige valmistamine on väga tähtis. Keeva vett ei tohiks teele kallata, tasub jahutada vesi 70-80 kraadini ja kui vee kvaliteet on vähegi korralik, siis ei tasu vett päris keema lasta. Pane tähele, et roheline tee on stimuleeriv, kui lasta teel tõmmata 3-4 minutit ja lõõgastav, kui lasta teel tõmmata 5-7 minutit.

Kogus

  Kiire kohaletoimetamine

Üle Eesti 1-3 tööpäevaga

Tervisliku mõjuga on rohelises tees sisalduvate katehiinide hulka kuuluv epigallokatehiingallaat (EGCG, inglise keeles EpiGalloCathechin-3-Gallate), mis on antioksüdatiivse ja põletikuvastase toimega flavonoid. EGCG sisaldub vaid rohelises, aga mitte mustas tees, kus EGCG jt. katehiinid fermentatsiooniprotsessi käigus hävivad.

Rohelise tee kaitse vähi vastu tuleneb peamiselt selles sisalduvatest antioksüdantidest (need seovad vabu radikaale ja teevad kahjutuks kahjulikke jääkprodukte). Flavonoidide hulgas on EGCG üks tugevama toimega atioksüdante, mis aktiveerib ka antioksüdantseid ensüüme soolestikus, kopsudes ja maksas. Rohelise tee koostisosad vähendavad ka vähkitekitavate ainete (näiteks nitrosoamiinide) aktiivsust ning tugevdavad detoksifikatsiooni. Paljud uuringud viitavad sellele, et rohelise tee tarbimine võib vähendada munasarja-, rinna-, mao-, soole-, kopsu, eesnäärme- jt. vähkide riski, roheline tee suurendab ka vähiravis kasutatavate ravimite toimet.(1) Katehiin on flavonoidide gruppi kuuluv aine, mis kaitseb taimi haiguste eest.

Saksa molekulaarbioloogia professor Erich Wanker väidab, et selliste haiguste puhul nagu Alzheimeri ja Parkinsoni tõbi on suur roll amüloidide ladestumisel ajus ning rohelises tees sisalduv EGCG pärsib amüloidide ladestumist ja võib neid koguni lahustada. Amüloid on valk, mis ladestub lahustumatuteks aju närvirakke kahjustavateks struktuurideks. Selliste struktuuride puhul on valguketid kokku volditud tavapärasest erinevalt. Berliini teadlased on laborikatsetega tõestanud, et rohelises tees sisalduv EGCG seob ennast veel voltimata valguga ning takistab valgul seeläbi moodustamast tavapärasest erinevat struktuuri. Selle asemel tekivad ümarad, närvirakkudele kahjutud moodustised.

Kui on huvi, loe põhjalikumalt rohelise tee kohta Eesti Toitumisnõustajate Ühingu kodulehelt: http://www.toitumisnoustajad.ee/retseptid/toiduainete-info/roheline-tee/

group_work Küpsise nõusolek